En
قله دلو
چهار شنبه 7 آذر 1403
    
بازدید: 71
    

بنام آفریدگار کوهها

گزارش صعود به قله دلو

سرپرست برنامه :جناب آقای وحید سلطانفر                    مربی برنامه: بانو زهرا شیروانی

زمان اجرا برنامه: 18/08/1403                                   مدت برنامه:یک روزه

تعداد نفرات شرکت کنندگان:22نفر                              کل مسافت پیمایش:25کیلومتر

محل شروع پیمایش :از روستای دارنگون ساعت6:45         مسافت پیموده شده صعود به قله: 13.5 کیلومتر

مسافت پیموده شده در فرود:11.5 کیلومتر                     صعود اولی ها: خانم وحیده سلیمی

بهترین زمان صعود:اردیبهشت ماه و آبان ماه

اعضاء شرکت کننده: وحید سلطانفر/ زهرا شیروانی/ الهام مروج/ محمدرضا خورسندی/ محمد استغاثه/ رویا عاقلی/ مسعود غلامی فرد/ کیارش غلامی فرد/ امیرحسین درکی/ ناهید زمانی/ مهسا شفیعی/ محمدامین شفیعی/ ناهید قنبری/ مژگان قنبری/ داریوش رحیمی رضایی/ مریم نوری/ نرگس رشیدیان/ مهدی داودی خواه/ سحر میمندی/ وحیده سلیمی / تارا شیرازی

اطلاعات ارتفاعی قله های بلند استان فارس: قله بل اقلید4050متر/کوه برم فیروز (ریز بلند)3720متر/قله رنج 3708متر/قله کوه ختابون بوانات 3362متر/ قله کوه سپیدار3200متر/قله دلو3200متر

اطلاعات منطقه وکوه:

کوه دلو در 37 کيلومتري جنوب شيراز در منطقه ای بنام سیاخ دارنگون در حد فاصل بین روستای دارنگون و منطقه کوهمره سرخی واقع است و فاصله زیادی با شیراز ندارد. دلو در زبان محلی به معنای دیوانه است و روستای دارنگون که در کوهپایه دلو قرار گرفته از کهن ترین روستاهای فارس محسوب می‌شود.

کوه دلو آخرين شاخه جنوبي جبال زاگرس است؛ يعني جبال زاگرس با اين کوه به پايان مي‌رسد. کوه دلو با حدود 3200 متر ارتفاع از سطح دريا مرتفع‌ترين قله جنوب شيراز است، حدود 17 هزار هکتار وسعت دارد و سرآغاز منطقه‌اي کوهستاني است که به دارنگون شهرت دارد که سرزمینی است کوهستانی وجنگلی

ویزگی‌های جغرافیای منطقه دارنگون را می‌توان وجود منابع آبی فراوان، پوشش گیاهی متراکم از جنگل‌هاي کهن و انبوه زاگرسي با درختان متنوع از جمله بلوط ، بنه ، بادام كوهي ،کیالک ، و ارژن وگیاهان فصلی چون کنگر ،پیاز کوهی و لاله واژگون به وفور در این کوه یافت می‌شود.

پوشش جانوری منطقه نیزمتنوع است و به گفته افراد محلی احتمال  حضور خرس و حتی پلنگ در مناطقی از کوه دلو موسوم به کل کولیون می باشد.پرندگان زیادی از جمله : کبک، تیه، چک، دارکوب و زرده پر نیز در این منطقه موجودند.

مسیرهای صعود به کوه دلو: تنگ خانی.تنگه چنار زردو مسیر بالک

گزارش برنامه:شروع حرکت ساعت 4:45 دقیقه از میدان معلم با یک دستگاه مینی بوس به سمت روستای دارنگون حرکت کردیم .ساعت 6:30 به روستای دارنگون و ابتدای مسیر حرکت رسیدیم پس از توقفی کوتاه وگرفتن عکس همگی آماده حرکت شدیم. ازکوچه باغ‌های  زیبای دارنگون به سمت تنگ خانی حرکت کردیم که با توجه به آشنایی محلی جناب سلطانفر از مسیری میانبر به ابتدای تنگ خانی رسیدیم و راس ساعت 7 پیمایش به سمت اولین چشمه از ارتفاع 1820 آغاز کردیم. مسیر زیبایی با درختان چنار و کیالک و بادام کوهی و آواز پرندگان... .ساعت 7:20 دقیقه به اولین چشمه تنگ خانی رسیدیم که در کنار روخانه ای زیبا قرار داشت آب زلال وقابل شرب ؛ صبحانه خوردیم .

پس از توفقی 25 دقیقه ای به سمت چشمه دوم  حرکت کردیم. در بین مسیر درختان کیالک بسیاری دیدیم که پربار بودند و در حالی که اعضای تیم از خوردن کیالک‌ها لذت میبردند در یک شیب کاملا ملایم همراه با مناظر زیبای پائیزی به سمت بالا حرکت کردیم. مسیر تا قله پاکوب و باسنگ چین و فلش‌هایی رنگی علامت گذاری شده بود.

ساعت9:10 دقیقه به چشمه دوم که در زبان محلی به چشمه اومژگه(آب مژگان)معروف بود رسیدیم و طبق قرار عده ای ازدوستان که 5 نفر بودند در این محل مستقر شدند و تیم هم بعد از گرفتن چند عکس یادگاری به سمت دیواره سنگی روبرو  حرکت کردیم و در یک شیب  نسبتا تند و در قسمتی از آن در کنار دیواره  سنگی معروف به تادونگ با دقت ادامه مسیر دادیم.

به دره ای دیگری وارد شدیم که مسیر عبور رودخانه ای فصلی داشت وپر بود از سنگ های سفید وبزرگ , کمی پس از طی مسافتی از سمت راست  به سمت شیبی تند که چشمه سوم قرارداشت ادامه  حرکت دادیم .این مکان حوضچه دلو معروف بودکه متاسفانه در تابستان توسط افرادی تخریب شده بود..در این مکان یکی از همنوردان بعلت آسیب دیدگی از ادامه مسیر انصراف داد.

پس از توقفی کوتاه در ساعت 11:30از حوضچه به یک دشت بدون پوشش گیاهی از نوع درخت یا درختچه وعمدتا پر از بوته های خار وبوته های جاشیر خشک شده وبا سنگفرشی طبیعی رسیدیم . پس از گذشت یک و نیم ساعت تابلوی قله نمایان شد که جدیدا یک تابلو دیگر هم در روبروی ان نصب کرده بودند

ساعت12:45 دقیقه در بالای قله دلو جشن صعود گرفتیم ودر ساعت 13:55 پس ازگرفتن عکس با تابلو دوم به سمت حوضچه دلو حرکت کردیم.قابل ذکر است تابلو قدیمی ارتفاع3200متر وتابلو جدید3097متر ارتفاع اعلام شده بود.

درنهایت ساعت 16:30 دقیقه به اومژگه رسیدیم و ناهار مختصری خوردیم وبه سمت روستای دارنگون از مسیر میانبر معروف به بالک حرکت کردیم. این مسیر نیز عمدتا جنگلی با درختان کیالک وارژن وگاها با آثار بجا مانده از عشایری که بتازگی از منطقه کوچ کرده بودند جلوه خاصی داشت ومتاسفانه این منطقه آتش سوزی‌های متعددی داشته که باعث شده پوشش جنگلی در برخی از نواحی آن بطور کامل از بین برود .پس از گذشتن یک دشت به شیب تندی رسیدیم باتوجه به تاریک شدن هوا وشیب تند به سمت پایین با سرعت کمتری حرکت کردیم.

ساعت18:45دقیقه به روستا رسیدیم وپس از پذیرایی توسط خانواده مهربان آقای سطانفر به سمت شیراز برگشتیم و در نهایت ساعت20:30 دقیقه برنامه زیبای قله دلو به پایان رسید.

       راه اگر سخت اگر تلخ ولی میدانم                  آخرش لذت نابی است اگر صبر کنیم

تهیه گزارش:نرگس رشیدیان

 

 

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.