شاهان کوه
یکشنبه 6 آبان 1403
بازدید: 103
گزارش صعود به قله شاهان کوه
(بام استان اصفهان)
سرپرست برنامه : جناب آقای سعید سلطانفر
مربی راهنما : جناب آقای وحید سلطانفر
مسئول فنی: سرکار خانم زهرا شیروانی
مدت برنامه: 2 روز
شروع برنامه: ساعت 7:00 مورخ 26/07/1403
پایان برنامه: ساعت 4:15 مورخ 28/07/1403
تاریخ صعود:27/07/1403
وسیله نقلیه: یک دستگاه مینی بوس
تعداد اعضای تیم : 13 نفر
همنوردان خانم : زهرا شیروانی،الهام مروج،تارا شیرازی،رویا عاقلی،نرگس رشیدیان، نازنین شریفانیان
همنوردان آقا: سعید سلطانفر،وحید سلطانفر، محمد استغاثه،عبدالرضا مرزبانی، محمود نصیری،عبدالرحیم نامداریان،رسول غفاری
صعود اولی ها: خانم ها الهام مروج و تارا شیرازی
** معرفی قله:
قله ی شاهان کوه با ارتفاع 4040 در 40 کیلومتری شمال غرب فریدون شهر واقع شده و بلندترین قله استان اصفهان بشمار می رود.نام این قله از روستای شاهان واقع در جنوب این کوه گرفته شده است.همچنین این قله جزو لیست سیمرغ فدراسیون کوهنوردی ایران می باشد.
این قله بر روی خط الراس شاهان کوه به طول 43 کیلومترمی باشد و دارای مسیرهای صعود متفاوت است.
سایر قلل مرتفع و منحصر به فرد در این منطقه از شرق به غرب عبارت است از: دری، دودکشان، چال روغن، دره غول، لاشوم، برد خیمه، چال میشان، مارک و ... که از بین قلل مذکور قله دری عنوان فنی ترین قله فریدون شهر با ارتفاعی بیش از 2500 متر را به خود اختصاص داده است.
قله شاهان همیشه و در همه ی فصول قابل صعود است ولی در بیشتر زمان های سال پوشیده از برف است.بنابراین در فصول سرد به علت سرمای شدید و بارش های فراوان صعود به این قله کاری سخت و فنی است.
در مسیر صعود به قله شاهان کوه جانپناهی وجود ندارد اما فضای صاف برای برپایی چادر بسیار می باشد.
وضعیت آنتن دهی در مسیر صود به قله شاهان کوه مناسب است.
قله معمولا باد خیز و داری بادهای شدید می باشد.
** مسیر های صعود:
- مسیر شرقی: از طریق روستای سرداب بالا-تنگ عرب-دهلیز جنوبی
- مسیر غربی: از طریق روستای شاهان-دهلیز غربی
- مسیر شمالی: از چشمه لنگان فریدون شهر
** با توجه به تجربه کوهنوردان بهترین و معمولی ترین مسیر صعود به قله ی شاهان کوه مسیر شرقی و از روستای سرداب بالا و تنگ عرب معرفی شده که تاکنون بیشترین صعود را از آن خود کرده است.
** پوشش های گیاهی : لاله واژگون، انواع گون، جاشیر، ریواس، کرفس و...
** تنوع جانوری: عقاب، قرقاول،کبک،کل، بزکوهی، خرس، گرگ،شغال و خرگوش
گزارش صعود:
طبق برنامه ریزی قبلی تیمی متشکل از 13 کوهنورد جهت صعود به قله شاهان کوه اصفهان تشکیل گردید. مورخ 26/07/1403 ساعت 7:00 صبح تعداد 11 نفر با یک دستگاه مینی بوس حرکت خود را از میدان معلم شیراز آغاز نموده و 2 نفر از همنوردان نیز در ابتدای شهر زرقان به تیم پیوستند.پس از عبور ازشهرهای مرودشت، سعادت شهر و... مینی بوس ساعت 10:30 صبح تقریباً بمدت 15 دقیقه در مکانی نزدیکی دوراهی سورمق توقف نمود تا اعضای تیم چند دقیقه استراحت نموده و از خدمات رفاهی آن مکان استفاده نمایند.مجدد مینی بوس ساعت 12:30 الی 13:25 جهت صرف غذا در رستورانی بین راهی سمت چپ جاده شیراز- اصفهان در 15 کیلومتری شهرضا توقف نمود. با توجه به زمان بندی قبلی و جلوگیری از اتلاف وقت مسیر میان بر از شهرضا به نجف آباد را انتخاب کردیم و به سمت فریدون شهر راهی شدیم.ساعت 17:40 وارد فریدون شهر و پس از چند دقیقه طی کردن مسیر در ساعت 17:55 به روستای سیبک رسیدیم.در روستا اعضا تیم جهت خرید شخصی برای چند دقیقه توقف کردند و بعد از آن به سمت اقامتگاهی که جهت اسکان تیم هماهنگ شده بود حرکت کردیم.ساعت 18:10 در محل اقامتگاه بومگردی خانه کسری بودیم.اقامتگاه و اتاق هایش دارای فضایی آرام و دل نشین و همچنین امکانات رفاهی مناسب بود.پس از اینکه اعضا لوازم و وسایل خود را در اتاق هایشان جای گذاری نمودند،جهت گرفتن عکس های فردی و گروهی به محوطه اقامتگاه رفتیم و پس از چند دقیقه جهت استراحت و صرف شام به اتاق هایمان برگشتیم.
طبق صحبت سرپرست ساعت 3:00 بامداد مورخ 27/07/1403 بیدار باش اعلام گردید.همه اعضای تیم با آمادگی کامل با تجهیز کردن کوله خود که شامل: صبحانه،ناهار،تنقلات وآب کافی بود، ساعت 3:45 بامداد با مینی بوسی که قبلاً هماهنگ شده بود اقامتگاه را ترک و به سمت روستای سرداب بالا و تنگ عرب حرکت کردیم.
پس از عبور از روستاهای سیبک، نهضت آباد به سرداب پایین رسیدیم.در طول مسیر آسفالت با فاصله چند متر خرگوش های زیبا و بازیگوش دیده شد که با سرعت از جاده عبور می کردند.مسیر سرداب بالا و تنگ عرب و کمپ عشایر جاده بصورت خاکی بود.بعد از تقریباً 45 دقیقه به محل کمپ عشایر رسیدیم و از این قسمت ادامه راه بدلیل خاکی و صعب العبور بودن مسیر با مینی بوس امکان پذیر نبود.
در محل کمپ عشایر یک درخت و خانه کوچک بدون سکنه مشاهده میشد.در این قسمت فضای صاف جهت پارک خودرو و برپا کردن چادر و کمپ محیا بود.
ساعت 4:30 بامداد حرکت خود را از محل کمپ عشایر در ارتفاع 2700 متر زیر نور ماه کامل و آسمان پر ستاره با سرقدمی سرکار خانم شیروانی آغاز و در مسیر پاکوپ به راه افتادیم.پاکوب ابتدای مسیر دارای شیب ملایم و گام برداری راحت است.در طول مسیر دره پهنی با بوته زارهایی از گون تیغدار پوشیده شده است.
ساعت 6:00 به انتهای مسیر پاکوپ رسیدیم و مسیر دست به سنگ شروع شد.این قسمت دارای شیب تندی بود و نیاز به انرژی بیشتری داشت.ساعت 6:55 برای صرف صبحانه در ارتفاع تقریباً 3250 متری توقف کردیم.بعد ازصرف صبحانه به ابتدای دو راهی تنگه رسیدم که به صلاحدید سرپرست از مسیر سمت راست (شمال شرقی)پیمایش خود را ادامه دادیم.مسیر فوق دست به سنگ و دارای شیب زیاد بودکه همین موضوع تا حدودی سرعت حرکت و پیمایش را کم می کرد.
بعد از پیمایش این قسمت برای چند دقیقه استراحت کوتاهی داشتیم و سپس پیمایش خود را از پاکوپ به سمت یال منتهی به قله ادامه دادیم.در انتهای مسیر یال تقریباً در ارتفاع 3900 متر به صخره سنگی و سرد برخورد نمودیم که در نگاه اول صعود از آن بسیار دشوار می نمود ولیکن پس از ارزیابی مسیر توسط راهنمای برنامه و چینش نفرات، کلیه افراد تیم با حمایت و همدلی توانستند با موفقیت از آن عبور نمایند که تقریبا سخت ترین قسمت مسیر نیز همین قسمت بود.
بعد از صخره و استراحتی کوتاه پیمایش به سمت قله ادامه پیدا کرد.در برخی قسمت ها پاکوپ موجود و قابل رویت اما اکثر مسیر تا قله به صورت سنگلاخ بود که باید از آن عبور می کردیم .در این قسمت وزش باد نیز رفته رفته افزایش پیدا می کرد به نحوی که در بعضی قسمتها حفظ کنترل و تعادل را سخت می کرد.نهایتاً کل تیم در وزش شدید باد در ساعت 12:30 توانستند با موفقیت به قله صعود نمایند و سختی مسیر را فراموش کردیم.با توجه به سطح وسیع قله و شدت بالای وزش باد،مدت توقف ما بر روی قله بسیار محدود در نظر گرفته شده و تیم به مدت 20 دقیقه به گرفتن عکس و شادمانی پرداخت و سپس بلافاصله ساعت 12:50 مسیر فرود را از شرق قله در پیش گرفتیم.
از روی قله شاهان کوه میتوان قله های کلونچین،خط الراس زردکوه،کینو وهشتاد و... را مشاهده کرد.
مسیر فرود زیر قله دارای ریزال و سنگلاخ بود و بعد از آن قسمتی نیز دست به سنگ داشت.ساعت 13:30 در محلی مسطح در بین صخره ها ناهار را صرف کردیم و سپس ساعت 14:10 مسیر فرود را ادامه دادیم ادامه مسیر از محل دره ای منتهی به ابتدای دره بود که مسیر عبور سیلاب در زمستانهاست به همین دلیل دارای سنگهایی صاف تر بود که در برخی قسمتها سرعت حرکت کمتر می شد.در انتهای مسیر تنگه نیز یک چاه طبیعی وجود داشت.در نهایت قبل از تاریکی هوا در ساعت 17:30 کلیه اعضای تیم در صحت و سلامت به محل کمپ عشایر رسیدیم و پس از گرفتن عکس پایان برنامه با مینی بوسی که از قبل منتظر ما بود به سمت اقامتگاه حرکت نمودیم.ساعت 18:30 به محل اقامتگاه رسیدیم و تیم جهت گرفتن دوش و تعویض لباس به اتاق های خود رفتند.ساعت 19:25 اقامتگاه و روستای سیبک را به مقصد شیراز ترک کردیم.
ساعت 21:15 تیم جهت صرف شام در نزدیکی شهر داران توقف نمود و در ساعت 21:50 مجدد حرکت خود به سمت شیراز را ادامه دادیم.
ساعت 4:15 بامداد 28/07/1403 در فلکه معلم شیراز پایان برنامه صعود موفق به شاهان کوه اصفهان به پایان رسید.
تهیه و تدوین گزارش : سرکار خانم نازنین شریفانیان